Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


13. rész: Sokkoló találkozások: Schumacher schlägt zurück!

2009.07.30

 


Ezt a részt a gyenge idegzetűek és a humorral nem rendelkezők azonnal ugorják át! És akinek nem inge…, de akkor mit keres rajtam? Ja és aki nem bírja a gyors ugrásokat, az még most szálljon ki …  most már késő!

Szép napos nyári reggel. Rókamiki és Red Tom dülöngél kifelé a Késdobálóból…

-    Nézd Tom! Jön fel a Nap!
-    Ne b*sz! Vazze! Azt is megittuk?Kép
-    Képzeld, tegnap kijött hozzám Kissherceg, hogy interjút készítsen velem, mint a Hattrick nagypapájával.
-    És mi volt?
-    Ha nem beszélnél bele, már elmondtam volna:

„Kissherceg: Rókamiki elárulnád, hogy mi a nyitja a nagypapai kor elérésének?
Rókamiki: Semmi akadálya! Amikor reggel felébredek, akkor gyorsan megiszom két pálinkát. Megreggelizem. Majd leküldök még két pálinkát, hogy szétcsapja a szalonna zsírját…
K: Nem akarok akadékoskodni, de nem lesz ez így jó, ha ennyit pálinkázol egy újság cikkben! Kép Mond azt inkább pálinka helyett, hogy könyv! Még is jobban venné ki magát, ha nem egész nap pálinkával foglalkoznál, hanem könyvekkel!
R: OK! Munkába indulás előtt elolvasok még két könyvet. A műszakban egész munkaidő alatt érzem, ahogy nő bennem a tudásvágy. Munka után elmegyek a könyvtárba, ahol már Red Tom vár pár kikért könyvvel. Elolvasgatunk ott zárásig. Utána átmegyünk a másik kollégához, akinek nyomdája van!”

-    Jut eszembe Jani bácsi, megszomjaztam a tudásra… Egészségedre!

Ekkor egy szürke furgon kanyarodik a kocsma elé. Red Tom és Rókamiki bekerül a teherautó hátuljába összekötözve és pálinkától elvonva…

Snitt

Jean Todt telefonál:

-    Hello Max! Hallottad, hogy a Király visszatér?Kép
-    Red Tom az internet világába? – kérdezett vissza Max Mosley.
-    Dehogy! Michael Schumacher a Formula-1 be Massa helyére!
-    Hm…

Snitt

Hegyvidék. Székely kapu.  Pálinkagőz. Medvebrummogás. Kissherceg Székelyföldön próbál interjú készíteni Mózes bácsival, a derék öreg székellyel:

-    Mózes bácsi! Gratulálok a 100. születésnapjához! Meséljen valamit a kedves olvasóinknak, ami magának olyan kedves emlék és úgy gondolja, hogy az ifjúság is tanulhatna belőle…
-    Hát lehetett vagy ötven éve, hogy elkóboroltak a szomszéd birkái. Összeálltunk öten egy demizson pálinkával és elindultunk megkeresni őket. Hát az erdő szélén meg is találtuk őket. Örömünkben megittuk az egész pálinkát. Aztán mindannyian meghágtuk az összes birkát.
-    Szép történet ez bizz’a bátyja, de ezt így nem lehet leközölni a Hattrick Pressben! Meséljen Kép valami más, hasonlóan szép emléket!
-    Lehetett vagy 60 esztendeje, hogy megszökött a komám mennyasszonya. Összeálltunk öten. Magunkhoz vettünk egy demizson pálinkát, és elindultunk megkeresni. Hát az erdő szélen meg is találtuk. Örömünkben elfogyasztottuk az összes pálinkát, aztán jól meghágtuk Kép mindannyian az arát.
-    Ejj! Bátyja! Nem lesz ez így jó! Meséljen inkább valamit az ifjúság épülésére, ami magának fájdalmas volt…
-    Hát… Bizony vagy 70 esztendeje eltévedtem az erdő szélén… De pszt fiam! Itt a medve felettünk a fán. Akkor, ahogy megbeszéltük én most felmászom és lelököm, Te elengeded a kutyát, az elkapja a medve heréit Te meg ráhúzod a medvére a zsákot…
-    De Mózes bácsi! Hát minek a puska?
-    Ha a medve lök le engem, akkor Te lelövöd a kutyát!

Eldördült a puska…

Snitt


Szépséges Tapolcai kaszárnya 2002. kora telén. Moha76 legderékebb katonája van Kép őrségben az éjszaka, amikor neszt hall. Előírás szerűen mozdul a hang felé kezében a csőrre rántott AK47.

Kép - Állj! Ki vagy!
- Anyád a demizsonnal!
- Anyám állj! Demizson két lépést előre!

Snitt

Marcellus Palack dühöngött. Dühének az volt az oka, hogy Arnold Schwarzenegger ugyan úgy fogadni mert a 500 szoros szorzójú tippre, miszerint Michael Schumacher pontot szerez a 2009. évi Formula-1-es sorozatban. De kezdett lehiggadni, eszébe jutott az egyik megbízható embere. Ez pont neki való feladat lesz!

- Halló. Gazsi? – telefonált Marcellus.
- Csókolom a kezseit alássan naccságos uram! Épp az önkormányzaton vagyok…
- Megint segélyért kunyerálsz?Kép
- Dehogyis! Éppen modernizálom a nevem Orsósról Blue Ray-re…
- Na figyelj! Most azonnal mész és elintézed Arnie-t a Terminátort! Arról fogod megismerni, hogy olyan, mint az anyósod, amikor biciklizik…
- Élőszövet a fémvázon?
- Pontosan!
- Meg lesz naccságos uram!

Nem sokkal később elhangzott az utolsó mondat, amit még a Schwarzinak álcázott Terminátor hallott életében:

- Dik mán! Színes fém!

Snitt!
Kép
Rubens Barrichello verejtékben úszva riadt fel álmából a valenciai nagydíj előtt. Azt álmodta, hogy Michael Schumacher megint megelőzte őt a Ferrarival! Rémes Kép álom, gondolta Rubinho… Kezébe vette a legfrissebb újságot és bele olvasott:

„Michael Schumacher ist Weltmeister in 2009!”

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

És ami kimaradt...

(rokamiki, 2009.07.30 19:51)

Kedves Kapitány Úr!

Mintha kifelejtette volna a történetekből, hogy Erdőszélen ( Kunfehértó és Jánoshalma között tanya világ) el tetszett tévedni!

:))))))))

(moha76, 2009.07.30 19:20)

Jóóóó lett.