Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedves tagságunk!
Ideje, hogy kialakítsuk a Fedünk imázsát... :)

Ezért minden héten más-más témában kell 7 dologra szavaznotok!

Az kerül be a hivatalos imázsunkba amelyik több szavazatot kap a szavazás lezárulásáig...

 


Az első héten a sörökre szavaztunk...

 

A győztesünk a Heineken lett: Kép

 

Gratulálunk!

Heineken:

"A Heineken 1863. december 16-án kezdődik. Ezen a napon vásárolta meg Amszterdamban az akkor 22 esztendős Gerard Adriaan Heineken a De Hooilberg (The Haystack) nevű sörfőzdét. Ez az 1592.-ben alapított üzem volt akkoriban Amszterdam körzetében a legnagyobb sörfőzde. Ezzel megszületett a Heineken and Co. nevű cég."

www.heineken.com/hungary

Pontot kaptak még a szavazáson:

Kép

 

KépKép


  

 

 

 

 

 


 

A második héten a pálinkákra szavaztunk, hisz minden sör mellé kell valami kísérő...

Győztesünk lett: a Pannonhalmi Pálinkárium Málnapálinkája ( pappgabi [userid=3691289] és OH-mcatis [userid=3546445] főszereplésével...)

"Pannonhalmi Pálinkárium:  Kép

1811

Pálinkafőzés árendában

Az 1800-as évek elejétől a mai Pannonhalmi borvidék területén Szent Mihály napjától Pünkösdig árendában pálinka égetést engedélyezett a Méltóságos Szent-Mártonyi Uraság a jobbágyoknak.

...

1845

Iparszerű főzés

Koch Izsák kajári lakos legalább 200 akó pálinka főzésre köt contractus-t. A moslékot göbölyök hízlalására használja.

...

2007

Pannonhalmi Pálinkárium

A Győri Likőrgyár megvásárolta a Pannonhalmi Pálinkafőzde épületét. A pálinkafőzés 2007 őszén indult el, hagyományos magyar technológiát használva, üstös rendszerű, szakaszos technológiával.

 

2008

Prémium Pannonhalmi Pálinkák

2008. tavaszán a Pannonhalmi Pálinkárium megkezdte piaci bevezetését a top prémium kategóriájú hagyományos és ágyas pálinkáknak.

 

És most szólaljon meg a két főszereplő is:

pappgabi: "Nagy örömmel tölt el, hogy ilyen daliás legénnyel lehetek egy képen. :P"


OH-mcatis: "Ez a fotó akkor készült, amikor még friss volt a szerelem. Azóta szó szerint elmélyült a kapcsolatunk PappGabival, köszönhetően többek között a Pannonhalmi Pálinkának. Imádjuk egymást így hármasban, és írhatnék még sok mindent, de sztem ez a kép magáért beszélt. ;)"

Dobogós pálinkáink még: Kép

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

A harmadik héten a mellekre szavaztunk... fogadjátok szeretettel és kommentár nélkül a győztes párost!

Kép

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És eljött a negyedik hét, amikor is a söröktől, pálinkáktól és a nő keblektől megéheztünk így ezen a héten a kajákra szavaztunk. Ezt a szavazást a Pacal nyerte a Kolbász előtt...

pacal

a szarvasmarha recés gyomra, mely tisztítva emberi táplálékul szolgál. Savanyú levesnek és pörköltnek elkészítve különösen az Alföldön gyakori étel. Pacal tisztításával, árusításával Kép mészároslegények foglalkoztak. D-Dunántúlon pacalnak, pacónak nevezik a disznó gyomrát. A század elején itt gyakori volt, hogy ez disznóöléskor töltetlen maradt, és savanyúlevesnek főzve (pacalleves, pacóleves) használták el. Ugyanitt kásás pacal, kásás pacó a → gömböc neve. (→ még: disznósajt)

 

Kép

 

 

 

 

 

Aztán az ötödik héten megválasztottuk a Fed focista arcát! Éljen Nyilasi!

Nyilasi Tibor (Várpalota, 1955. január 18. – ) labdarúgó, támadó középpályás, edző. A Ferencváros és az Austria Wien játékosa volt. Kétszeres magyar és háromszoros osztrák Kép bajnok. 1981-ben az év labdarúgója Magyarországon, magyar gólkirály és Ezüstcipő nyertes, 1984-ben osztrák gólkirály. 70 alkalommal szerepelt a válogatottban és 32 gólt szerzett. Két világbajnokságon vett részt (1978, 1982). 1981-ben Európa válogatott volt Csehszlovákia ellen. Edzőként a Ferencvárossal egyszeres magyar bajnok.

Kép Nagy sikerrel végzett a második helyen a "teuton kapusidol" by Frantisekdarko!

 

 

 

 

 

Aztán eljutottunk a 6. hétig amikor is Várost választottunk magunknak, illetve Rókamiki barátunknak...

"Az e heti Fed Imázsa szavazásunk rendkívüli... Hisz az adta az apropót, hogy minap egy munkahelyi beszélgetés során Janink kijelentette, hogy akár Ő is indulhatna polgármesteri címért! Hajrá! Kerítsünk neki egy várost! Legyen Ő a polgármestere a Fed Imázsába bekerülő városnak!"

A szavazást két város nyerte holtversenyben! Íme:

Kaposvár: Kaposvár (németül: Kopisch vagy Ruppertsberg, Ruppertsburg) Somogy megye székhelye. Kaposvár egy dinamikusan fejlődő megyeszékhely. Mérete alapján Kép Magyarországon nagyvárosnak, európai szinten kisvárosnak tekinthető. Egyetemi város. Népessége 70 ezer fő, 150 ezres vonzáskörzettel. 2008-ban a Magyar Televízió közönségszavazásán elnyerte Az Év Települése címet.

hu.wikipedia.org/wiki/Kaposv%C3%A1r

www.kaposvar.hu/index.php

Little Bighorn: Nos ez alighanem a legjobb Janinknak, mert ez nem város:) De íme egy Kép kis izelítő belőle:

"A Little Bighorn-i csata két kultúra összecsapásának a csúcspontját jelentette az 1870-es években az Egyesült Államok nyugati területein, a bennszülött indiánokét és a főleg Európából érkezett telepesekét." ... "A Little Bighorn-i csatateret, mely azt megelőzően Custer csatatér néven volt ismeretes, 1946-ban nemzeti emlékművé nyilvánították. Custerről megyét, várost és állami parkot neveztek el az Egyesült Államok számos államában. A Dél-Dakotában található Custer Állami Park esetében az indiánok a mai napig küzdenek a névváltoztatás érdekében, eddig sikertelenül."

Aztán eljutottunk a 7. héthez is... :

"Kedves Fed lakók! Mivel elég sok lett a Fed újszülött, ezért gondoltam mutassuk meg a gyerkőcöknek, hogy nekünk is volt gyerek szobánk! Válasszunk hát nekik egy rajzfilmhőst!"

Ezt a szavazásunkat torony magasan nyerte Gombóc Artúr!

- Hol is kezdjem a mesét Gombóc Artúrról, a dagadt madárról? Legjobb, ha azzal kezdem, hogy mi volt a legnagyobb szívfájdalma Gombóc Artúrnak ! De ez se igazán jó kezdet, mert, ha lehet, legelõször mindig az örömöt keressük. A bánat meg a szívfájdalom ráér! Vagyis minek örült a legjobban Gombóc Artúr? A csokoládénak! Igen, ez a jó kezdet, a csokoládé! Gombóc Artúr a világon mindennél jobban szerette a Kép csokoládét. Ha megkérdezték tõle, hogy milyen csokoládét szeret a legjobban, habozás nélkül fújta, mint aki éjjel-nappal ezen töri a fejét.

A kerek csokoládét a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyû csokoládét, a lapos csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon.

És mi volt a legnagyobb bánata Gombóc Artúrnak? Hogy minden hiába, mert csak hízik, csak kövéredik, csak dagad, pedig keményen és összepréselt csõrrel fogyókúrázik!

Aztán el jött az ominózus 8. hét, amikor is a kérdéseket Jason005 barátunk tette fel, Fed-indulót keresve! És ez lett a győztes:

"A We Are the Champions egy dal a brit Queen rockegyüttes 1977-es News of the World albumáról. A szerzője Freddie Mercury énekes volt. Kislemezen is megjelent, B-oldalán a We Will Rock You című dallal (Amerikában dupla A-oldalas kislemezen), a 2. helyet érte el a brit slágerlistán, a 4. helyet a Billboard Hot 100-on. Egyike világ legnépszerűbb és legismertebb dalainak, nem hivatalos győzelmi himnuszként gyakran hangzik fel futballmeccseken, és egyéb sportmérkőzéseken." ... "A labdarúgásra gondoltam, mikor ezt a dalt írtam. Olyan dalt akartam, amelyet rajongók is tudnak énekelni. Természetesen több teátrális finomságot adtam hozzá, mint ami egy szokásos drukkerkántálásban szokott lenni. Feltételeztem, hogy tudják úgy értelmezni, mint az én verziómat az I Did It My Way-re. Csináltuk, és nem volt könnyű. Ahogy a szövegben van: ez nem fenékig tejfel. És ez még mindig nem könnyű."

"

Hangszerek:

www.youtube.com/watch

A 9. héten elkezdtünk berregni és az autókra szavaztunk! Illusztris volt a mezőny de a nyertes még is csak a Ford Mustang lett:

Kép A Ford Mustang egy Ford Motor Company által készített személyautó, eredetileg a Ford Falcon compact alapjaira építve, de egy sokkal erősebb izomautó, eredeti nevén pony car. Az első példány Dearborn, Michiganban 1964 március 9.-én gurult le a futószalagról, nem sokkal később 1964. április 17.-én, a New York World's Fair-en csodálhatták meg az érdeklődők. Az Amerikai televíziós hálózatban április 19.-én mutatták be. James Bond főszereplésével a Goldfinger című filmben 1964 szeptemberében láthattuk. Az egész típussorozat meghatározó az autóvilág történelmében. A Mustang csak az első 18 hónapban több mint egymillió gazdára talált az autószalonokban

Dobogóra kerültek még: LADA 2101, TRABANT LIMUZIN Kép

Kép

 

 

 

 

 

 

Aztán elértünk a 10. heti adaghoz...:

"Kedves Fed lakók!

Oly régen volt már Fed imázsa szavazás! Hát most itt a jubileumi 10.! Ez pedig duplán is ünnepi esemény! Egyrészt, mert jubilálnak a kérdéseink, másrészt mert ennek a témája az újévi kívánságok...

Kérlek benneteket, hogy a lehető legkomolyabban szavazzatok!"

És hát a kedves FED lakók a Boldog Újévre a következőket kívánták:

Pénz: Pénz minden olyan meghatározott értékkel bíró tárgy, amely a kereskedelmi forgalomban hosszabb-rövidebb ideig mint állandó fizetési eszköz használatos, amelynek átadásával dolgokat lehet megvásárolni illetve adósságokat törleszteni. A pénz Kép szükségszerűen csereeszköz, vagyis a dolog árának megfelelő mennyiségű pénzt egy adott piacon a dologra el lehet cserélni. A pénz attól fizetési eszköz, hogy a pénz mint csereeszköz használata jogilag érvényes tranzakciót hoz létre. Ezen kívül a stabil értékű pénz elszámolási egység és értékőrző funkciót is képes betölteni. A pénz értékének csökkenését inflációnak, növekedését pedig deflációnak nevezzük.

Pénz az, amit a piac annak fogad el. Valamint a pénz a leglikvidebb jószág, ezáltal a csere lebonyolítására a legalkalmasabb eszköz.

Lóf*sz: Valami aranyos leírást akartam mellékelni, de már a keresésre is belázadt az Avast Kép nevű vírus figyelő rendszer. Így mellékelem a képet, meg a holtversenyben ugyan annyi pontot elért piáról is...Kép

 

 

 

 

 

És eljött a 11. szavazásunk is, amely a ruhadarabokat érintette:

A nyertKépes a fűző lett, a dobogóra pedig felkerült még a Mackó alsó és a láncos bőr tanga is!

Kép

A fűző egy úgynevezett strukturális ruhanemű, amelynek nem csak díszítő, hanem alakformáló szerepe is van.


Félmelles óarany szatén fűző fekete csipkével

Története 

A fűző több évszázadon át nemcsak a nők, hanem a férfiak mindennapi ruhatárának is elengedhetetlen részét képezte. A fűző nőknél karcsúsítja a derekat, tipikusan darázsderekat formál és – az Erzsébet királynő korabeli és a viktoriánus fűzők kivételével, melyek felső szegélye egyenes és végig laposan fut el – megemeli a melleket. A férfi fűzők elsősorban egyenes tartást hivatottak adni, de kellemes mellékhatásként a pocakot is kasírozzák. Minden kornak más volt a fűződivatja, mára rengeteg különféle szabású és stílusú fűző létezik. Különféle alkalmakhoz más és más fűző illett: létezett fűző lovagláshoz, terhesség idejére, utazáshoz, bálokhoz és mindennapi viselethez.

Kép

Aztán a 12. héten házi póker versenyt rendeztünk. De pénzben nem lehet játszani, így megszavaztattuk mi legyen a nyeremény:

A szavazást pappgabi nyerte: Kép
Név: Papp Gábor Nem: Férfi Kedvenc csapat: FC Epco, FC Grund  

"Barátnőt keresek, jelentkezz!


Egyik barátom szerint nagyon hasonlítok magamra.Születésnapomon születtem,névnapomat Gábor napon ünneplem.Ott lakom a szomszédom mellett.Messziről elég távolinak tűnök. Kiskoromba valamivel alacsonyabb voltam,mint most. Guggolva alacsonyabb vagyok nálad. Séta közben mindkét lábam éri a talajt."


Dobogóra kerültek még a szavazáson: sörös hordó, Fabatka: Kép

 

 

Kép

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

New super offer!

(Davidpep, 2021.07.18 21:27)

Hi
Super offer 2021 https://cutt.us/USj7C

Köszönet!

(Red Tom, 2009.08.24 15:53)

Köszönöm szépen az együtt működő nyilatkozatokat Gabinak és Atisnak!